Op veel plaatsen in Nederland vind je nog klederdrachten, processies en dergelijke. Helaas gaan deze gebruiken in snel tempo verloren.

uit 2003 tot 2015 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Mevrouw Jannie Heinen uit Bunschoten

2015

Dit "Super-model" bij de modeltekenclub van Artishock in Soest gaat nog dagelijks gekleed in de traditionele dracht'. Dit werk is opgenomen in de collectie van Museum Spakenburg.

In vol ornaat I

2007

Het dagelijks dragen van de klederdracht in Spakenburg gaat in rap tempo verloren. Uitsluitend vrouwen boven de 60 zijn nog te bewonderen in deze fraaie klederdracht, mede daarom heb ik er nog enkelen willen vastleggen. De vrolijkheid van deze Spakenburgse straalt je tegemoet.

Dit werk maakt deel uit van de vaste collectie van Museum Spakenburg.

In vol ornaat II

2008

Het dagelijks dragen van de klederdracht in Spakenburg gaat in rap tempo verloren. Uitsluitend vrouwen boven de 60 zijn nog te bewonderen in deze fraaie klederdracht, mede daarom heb ik er nog enkelen willen vastleggen. Deze Spakenburgse draagt een schitterende 'kraplap'.

Dit werk maakt deel uit van de vaste collectie van Museum Spakenburg.

Aartje de Graaf-van de Geest

2009

De levensvreugde van deze Spakenburgse werkte aanstekelijk.

Wild roses

2014

Twee Spakenburgse vrouwen in klederdracht; het wandbord van Maastrichts aardewerk, heeft als decor 'Wild Roses'. Dergelijke wandborden zijn bij de inwoners van Spakenburg en Bunschoten nog steeds populair. Als lijst is een oude raamhor gebruikt.

Popje van Mientje van Tijmetje van Ootje

2005

Om dat er veel dezelfde achternamen zijn in Spakenburg (Koelewijn, de Graaf etc.) worden verwijzingen naar personen nogal eens aangeduid via 3 generaties. Zo ook met de eigenaar van dit Spakenburgs geklede popje.

Klaasje Koelewijn

2003

Koelewijn is een veel voorkomende achternaam in Spakenburg. Klaasje was tot haar overlijden een gewaardeerde vrijwilligster in het museum Spakenburg. Dit werk maakt inmiddels deel uit van de collectie van Museum Spakenburg.

Spakenburgse dagen I

2008

Tijdens de 'Spakenburgse Dagen' gaan de kinderen gekleed in de traditionele dracht van begin 1900.

Dit werk maakt deel uit van de vaste collectie van Museum Spakenburg.  

Spakenburgse dagen II

2008

Tijdens de 'Spakenburgse Dagen' gaan de kinderen gekleed in de traditionele dracht van begin 1900.

Dit werk maakt deel uit van de vaste collectie van Museum Spakenburg.

Bruidje - in ovale antieke lijst

2010

Jong bruidje in de Sint Jansprocessie in Laren N.H.
De ovale antieke lijst maakt deel uit van het werk.

Bruidje met bloemen in het haar

2010

Een mooi bruidje met bloemetjes in het haar; Sint Jansprocessie Laren N.H. incl. communie-lijstje

Bruidje St.Jansprocessie

2007

Duidelijk onder de indruk van alle plechtigheden.

Groep bruidjes en een jonkertje Sint Jansprocessie

2010

Een groep bruidjes en een jonkertje, wachtend op het vertrek van de stoet van de jaarlijkse Sint Jansprocessie in Laren; de enige grote processie boven de rivieren.

Bruidjes processie Laren I

2007

In het mooie Laren (N.H.) wordt nog ieder jaar de Sint Jansprocessie gehouden. Naast kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders lopen er groepen 'witte bruidjes' mee in deze processie. Deze bruidjes wachten ongeduldig op het vertrek van de stoet.

Bruidjes processie Laren II

2007

In Laren (N.H.) wordt nog ieder jaar de Sint Jansprocessie gehouden. Naast kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders lopen er groepen 'witte bruidjes' mee in deze processie. Eindelijk is het startsein gegeven en met serieuze gezichtjes stappen de jongste bruidjes door Laren.

Als je haar maar goed zit

2007

Absoluut hoogtepunt in de hedendaagse Nederlandse folklore is wel het plastic regenkapje. Hier een drietal dames die koste wat het kost hun kostbare permanentje willen drooghouden.