Een deel van onze geschiedenis ligt in Indonesië. Er is nog steeds een bijzondere band met deze mysterieuze en mooie mensen. Vooral Bali spreekt erg tot mijn verbeelding.

uit 2002 tot 2011 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Arie Smit

2004

Arie Smit woonde en werkte gedurende 60 jaar op Bali. Gewaardeerde kunstschilder, met in het Neka-museum in Ubud een eigen zaal. Hij heeft veel jonge Balinese kunstenaars opgeleid. Het was een voorrecht deze aimabele man te ontmoeten en te portretteren.  3 Weken voor zijn honderdste verjaardag,  23 maart 2016, overleed hij op zijn geliefde Bali.

Terugkeer uit de tempel

2004

In Bali worden de hele dag door grote en kleine offers aan de goden gebracht. Deze Balinese vrouw keert terug na een offerande in de tempel.

Kuping Lowa

2005

Dit mooi aangeklede jongetje op Bali viel op door zijn flaporen. In Bali noemen ze dit 'Kuping Lowa', letterlijk 'vleermuisoren'.

Barongdanseressen

2002

Deze Barongdanseressen maken zich 'backstage' op en steken daarbij prachtige witte bloemen in hun haar.

Barong-danseres Bali

2004

Deze danseres maakt deel uit van de Barong-dansvoorstelling. Elegante bewegingen en vooral bijzondere handgebaren en houdingen. De danseres strooit tijdens haar dans bloemblaadjes in het rond.

Vlinderdans Bali

2003

Bali kent veel cultuuruitingen. Naast beeldende kunst zijn muziek en dans ook heel prominent aanwezig. Deze danseressen dansen de zgn. 'Vlinderdans' waarbij zij als twee vlinders om elkaar heen draaien.

Gamelanspeler Bali

2004

Deze prachtige oude man maakte deel uit van een gamelan-orkest in Bali. Met een dromerige blik ging hij helemaal op in zijn muziek.

Vrolijke oma op Bali

2011

Ze stampte haar padi tot bras....

Markt Lombok

2002

Aan het werk op de groente- en fruitmarkt in Lombok waar je veel heerlijke exotische vruchten kunt kopen

Bruiloftsmuzikant Lombok

2003

Op Lombok kwam ik  bij toeval midden in een bruiloftstoet terecht. De stoet werd begeleid door een groep  muzikanten,  waarbij met name de trommelaars een grote rol speelden.