Ook in eigen land is nog veel te ontdekken. Zelfs dicht bij huis, in mijn woonplaats Baarn, vind je 'in het wild' veel Bekende Nederlanders. Zo heeft Marijke Helwegen in 2005 mijn expositie 'Bijzondere Baarnaars geopend.

uit 1999 tot 2012 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Het is niet altijd Golden Tulip wat er blinkt

1999

Teleurstelling voor Youp van 't Hek door Golden Tulip arrangement. Dit werk is verkocht bij Nijhof in Baarn voor "goed doel" maar aan wie?? Wie het weet mag het zeggen.

Waterpret met witte tas

2012

Pootje baden met je hele bezit

Marijke Helwegen I

2005

Dit is één van mijn portretten van Marijke Helwegen; dit portret is opgenomen is haar eigen magazine 'MARIJKE'. Haar lijfspreuk is: 'Ik ben Marijke en wil op niemand lijken'. Niet alleen een mooie buitenkant, maar ook een mooie binnenkant. Ad rem en vol relativerende zelfspot. Dit werk is in bezit van Marijke.

Marijke Helwegen II

2005

Dit portret van Marijke Helwegen hangt bij haar thuis in haar huiskamer.Zo ziet zij zichzelf het liefst: Lipjes getuit en gekleed als een prinsesje.

Gerrit de Zoeten

2006

De Baarnse galeriehouder (galerie de Zoete Inval) Gerrit de Zoeten; niet alleen de man om je schilderijen in te lijsten, maar ook een man om in te lijsten.

Hart van Nederland, Marlayne Sahupala

2005

Bekend van het Eurovisie Songfestival en als presentatrice van veel SBS6 tv-programma's. Zij draagt op haar trui daarom het 'Hart van Nederland'. 

Marlayne Sahupala Detail

2005

Bekend van het Eurovisie Songfestival en presentatrice van veel SBS6 tv-programma's. Zij draagt op haar trui daarom het 'Hart van Nederland'. Deze afbeelding is een detail uit haar portret.

Prins Bernhard

2005

Prins Berhard, zoals altijd voorzien van een verse anjer in zijn knoopsgat.

Prinses Juliana

1999

Prinses (of toen nog Koningin) Juliana was jarenlang een vertrouwde verschijning in mijn voormalige woonplaats Baarn. In winkels wilde ze graag aangesproken worden als 'mevrouw' en niet als 'majesteit'. Ze was erg geliefd bij de plaatselijke bevolking. Dit portret hangt in Dienstencentrum 'De Leuning' in Baarn, dat door Juliana geopend werd.

De wonderbaarlijke visvangst

2004

Willem-Alexander met zijn Maxima. Samen gewikkeld in een warme Hollandse handdoek. De snorkel die ondersteboven op W.A's hoofd staat is symbolisch voor Maxima's uitspraak: 'Hij was een beetje dom'.

Admiraal Boot en zijn schip

2004

Van een admiraal met als achternaam Boot, verwacht je niet dat hij aan zijn einde is gekomen, door bij mistig weer domweg overboord te slaan. Helaas was dit wel geval. Er was alleen een oude zwart-wit gravure van hem (en van zijn schip) bekend. Op verzoek van zijn nazaten heb ik toch een kleurig portret van hem gemaakt.